آخرین مقالات

آخرین محصولات

نقرس چیست و چه علائمی دارد؟

نقرس-چیست-و-چه-علائمی-دارد؟

نقرس چیست؟ آیا بیماری نقرس خطرناک است؟ بیماری نقرس چگونه ایجاد میشود؟ آیانقرس باعث سرطان میشود؟ آیا نقرس درمان قطعی دارد؟ اگر شما نیز دچار عارضه التهاب یا نقرس هستید و بدنبال راه و روشی برای درمان قطعی نقرس پا میگردید لازم است بگوییم مهم تریت راه درمان نقرس در صورت عدم پیشگیری، داشتن آگاهی لازم درباره آن و روشهای کنترل و سپس  مرحله نهایی درمان آن می باشد. در این مقاله ما قصد داریم مواردی که لازم است به ان توجه نمایید را تاکید و یادآوری کنیم. با ماهمراه باشید:

 

نقرس چیست؟

بیماری نقرس یک بیماری التهابی مفاصل است ،درمانی قطعی برای آن وجود ندارد، اما می‌توان با دارو و روش‌های مختلف این عارضه را به طور موثر درمان و مدیریت کنید

نقرس معمولاً  تنها در یک مفصل رخ می دهد،این درد اغلب در انگشت شست پا دیده می شود. همراه با انگشت شست پا، مفاصلی که معمولا تحت تاثیر قرار می گیرند، مفاصل انگشت کوچک پا، مچ پا و زانو هستند علاوه بر انگشت شست پا، این بیماری می‌تواند مچ پا، زانو و مچ دست را نیز درگیر کند.

دردهای ناشی از حملات نقرس به شکل ناگهانی بروز می‌کند و طی ۴ تا ۱۲ ساعت به اوج خود می‌رسد. حملات اولیه‌ی نقرس معمولا ظرف چند روز برطرف می‌شوند، اما در هربار ایجاد این حملات نقرس ،زمان حملات و درد در آینده بیش‌تر طول می‌کشند و مفاصل بیش‌تری را تحت تأثیر قرار می‌دهند این بیماری بسیار دردناک بوده و به آرامی بافت های محل التهاب را تخریب می کند

علت اصلی بروز نقرس اسید اوریک است که یک ماده‌ی زائد میباشد وهنگام تجزیه‌ی پورین (ماده‌ی موجود در پروتئین و سایر مواد غذایی که باعث تولید اوریک اسید میشود) ایجاد می‌شود. در شرایط طبیعی، اسید اوریک در خون حل می‌شود و سپس از طریق کلیه‌ها و ادرار، از بدن دفع می‌شود،اما در افرادی که  مبتلا به نقرس هستند این چرخه مختل شده و سطح اسید اوریک در خون بالا می‌رود. در واقع نقرس زمانی بروز می‌کند که سطح بالای اسید اوریک درخون و مفصل، باعث تشکیل کریستال شود. در صورتی که اوریک اسید بیش از حد تولید شده و یا به اندازه کافی از بدن دفع نشود، در بدن تجمع یافته و کریستال هایی سوزنی شکل را تشکیل می دهد. این کریستال ها سبب ایجاد درد و التهاب در مفاصل و بافت های اطراف آن ها می شوند سیستم ایمنی بدن ما با کریستال‌های اسید اوریکی در مفصل مبارزه می‌کند که این موضوع باعث ایجاد علایمی مانند تورم، قرمزی و درد شدید در مفصل می‌شود.

 

بررسی انواع نقرس

  • هیپر اوریسمی بدون علامت:در این حالت با بالارفتن میزان اوریک اسید خون،کریستال های اورات رسوب شده در بافت ها به آنها آسیب کمی میرساند و به افراد توصیه میشود هرچه سریع تر اقداماتی جهت پیشگیری از عود کردن بیشتر بیماری انجام دهند.
  • نقرس حاد: این نوع نقرس به طورحمله ناگهانی باعث ایجاد درد میشود و علت آن رسوب زیاد و ناگهانی کیریستال های اورات است که سبب درد و التهاب شدید میشود،گاهی علت این حمله ی ناگهانی موارد تحریک آمیز مانند مصرف الکل ،دارو یا آب وهوای سرد است.
  • وقفه نقرس: این مورد حاد ترین نوع این بیماری میباشد که آسیب های جدی به اعضای داخلی بدن مانند مفاصل و کلیه ها وارد میکند و باعث التهاب مزمن آنها میشود،این مرحله از نقرس به تدریج و در طی مدت زمان حدودا 10سال در صورت عدم درمان مراحل ابتدایی رخ میدهد.
  • نقرس کاذب: نوعی بیماری است که به راحتی  به علت برخی علایم مشابه به هم معمولا با نقرس اصلی اشتباه گرفته میشود اما درمان نقرس کاذب با نقرس اصلی متفاوت است،تفاوت عمده بین نقرس و نوع کاذب آن این است که در نوع کاذب مفاصل به جای کریستال های اورات به وسیله کریستال های فسفات کلسیم تحریک می شوند.

 

علایم نقرس را جدی بگیرید!

علائم نقرس پا بدون هشدار قبلی، به صورت ناگهانی و اغلب در نیمه شب بروز پیدا میکنند. علامت اصلی نقرس درد مفصلی شدید است که گاه این درد بر روی پا احساس شده و با ناراحتی، التهاب و قرمزی همراه است با اینکه نقرس به صورت متداول مفصل بزرگ شست پا را تحت تاثیر قرار می دهد اما می تواند زانو، آرنج، مچ دست و انگشت ها را نیز به خود درگیر کند. درد نقرس بسیار طاقت فرسا است به صورتی که حتی یک لمس کوچک هم میتواند درد زیادی را به همراه داشته باشد،موارد زیراز علاِیم بیماری هستند:

  • داغی مفصل و درد مفصل
  • درد حین لمس مفصل
  • خارش پوست در محل نقرس
  • برق زدن پوست در محل نقرس
  • قرمزی پوست در محل درگیری نقرس
  • ورم زیاد مفصل درگیر

نقرس-چیست-و-چه-علائمی-دارد

چه عواملی در خطری در ابتلا به نقرس پا نقش دارند؟

عوامل شایع تاثیر گذار در بروز یا تشدید نقرس عبارتند از:

  1. مصرف الکل
  2. ابتلا به بیماری‌ هایی مانند بیماری قلبی،بیماری‌های کلیوی،دیابت،کلسترول بالا،کم کاری تیروئید و…
  3. جنسیت ؛خطر ابتلا به نقرس در مردان ۷ تا ۹ برابر بیش‌تر از زنان است زیرا مردان نسبت به زنان اوریک اسید بیشتری تولید می کنند. با اینکه احتمال ابتلا به این بیماری در مردان بیش از زنان است، اما زنان پس از یائسگی بیشتر مستعد ابتلا می شوند.
  4. مصرف برخی از داروهایی که تجمع اسید اوریک در خون را افزایش میدهند مثل آسپرین ادرار آورها دارو های حاوی سالیسیلات و…
  5. نژاد(آفریقایی آمریکایی، چینی‌ها، ساکنین جزایر اقیانوس آرام)بیشتر در معرض این بیماری هستند
  6. رژیم غذایی

 

آیا درمان قطعی برای نقرس وجود دارد؟

برای یافتن درمان قطعی نقرس پا توجه داشته باشید که: نقرس را می توان به طور موثر با درمان پزشکی و استراتژی های خود مدیریتی درمان و کنترل کرد.این درمان میتواند در دو مرحله انجام بگیرد که مرحله ی اول کاهش درد و تورم مفاصل و مرحله ی دوم درمان های پزشکی و دارویی و همچنین پیشگیری از حملات بعدی است،ممکن است که پزشک شما  یک برنامه رژیمی درمانی را به شما توصیه کند  در این رژیم باید مصرف کربوهیدرات را به حده اقل کاهش داد که کمبود کربوهیدرات باعث کم شدن سوخت چربی ها و درنتیجه ترشح ماده ای به نام کتون در جریان خون است همچنین در این رژیم لازم است که مصرف مواد غذایی که حاوی پورین است (نخود،لوبیا،گوشت های حیوانی،جگر،قارچ ها و..)را قطع کنید.علاوه بر درمان پزشکی، می توانید نقرس خود را با استراتژی های خود مدیریتی نیز کنترل کنید. خود مدیریتی کارها وفعالیت هایی است که روزانه انجام می دهید تا وضعیت خود را مدیریت کرده و سالم بمانید.

شرکت شوز طبی با ارائه انواع کفش طبی مناسب هر سایز پا را با بهترین کیفیت و مناسب ترین قیمت تولید و روانه بازار می کند.
این شرکت محصولات خود را به صورت اینترنتی نیز به بازار عرضه می دارد. از حس سلامتی و شادابی شما خرسندیم. (پیچ اینستاگرام شوزطبی)
 
مطالب پربازدید