آخرین مقالات

خصوصیات صندل طبی استاندارد

یک پوشش مناسب برای پا دغدغه بسیاری از مردم است، چرا که سایر پوشاک هرقدر هم که غیراستاندارد باشند باز هم صدمات کمتری را در مقایسه با یک کفش یا صندل به فرد وارد می‌کنند. کفش طبی از نوآوری‌های علم پزشکی با همراهی هنر طراحی و تولید است. اما در فصول گرم سال شاید ترجیح بسیاری افراد به خصوص خانم‌ها استفاده از صندل طبی باشد. برای انتخاب یک صندل مناسب، باید خصوصیات صندل طبی استاندارد را بدانید.
 

بررسی خصوصیات و ویژگی های صندل طبی

خصوصیات صندل طبی مناسب در مناطق مختلف نیز متغیر است. برای مثال در مناطق گرمسیری استفاده از صندل‌ها طرفداران بیشتری دارند، چرا که چه از نظر کاربرد و چه از لحاظ مد و زیبایی انتخابی منحصربفرد برای خنک نگه‌داشتن پای فرد در روزهای گرم است.
 
شاید برای شما هم سوال باشد که سیر تکامل ساخت انواع کفش و صندل به چه شکل بوده است. به همین جهت مطالعه‌ی تاریخچه صندل طبی می‌تواند جالب و مفید واقع شود. در زمان‌های گذشته وقتی که هنوز صندل اختراع نشده بود، برای جلوگیری از آسیب پای افراد از متریال موجود در طبیعت استفاده می‌شد. این مواد شامل پوست حیوانات، پوست درختان و همچنین علف‌ها بودند. طریقه‌ی استفاده نیز به این شکل بود که آن‌ها را به دور پا میپیچیدند. این کار علاوه بر حفاظت از پا، راحتی فرد در زمان شکار را نیز به همراه داشت.
 
در مناطق مختلف با آب و هوای گوناگون، طریقه‌ی ساخت انواع صندل متفاوت بوده است. برای مثال در مناطقی که آب و هوا سرد بود، از پوست حیوانات برای گرم‌شدن پا استفاده می‌شد. همچنین در مناطق با آب و هوای گرمسیری نیز علف، پوست درختان و گیاهان به کار گرفته می‌شد. این تفاوت چشمگیر در وضعیت آب و هوای مناطق مختلف موجب ایجاد انواع پاپوش در آن زمان شد.
 
اما نوع صندل‌های آن زمان تفاوت مشهودی با انواع موجود در حال حاضر داشته است و صندل طبی که امروزه در فروشگاه‌ها مشاهده می‌کنید، تغییرات زیادی با انواع قدیمی صندل که در تاریخچه صندل طبی به چشم می‌خورد دارند.
 

تاریخچه صندل طبی در ایران

 
تاریخچه صندل در ایران به سال‌های دور برمی‌گردد. قبل از میلاد از انواع چرم برای ساخت صندل‌ها در ایران استفاده می‌شد. طبیعتا طراحی صندل‌های آن زمان متناسب با سلیقه‌های آن زمان مردم بوده است. در گذشته ایرانیان ساخت و تولید صندل را به نسبت بسیار با سلیقه انجام می‌دادند. امروزه نیز اگر تاریخچه صندل طبی در ایران را دقیق‌تر مطالعه کنیم، متوجه می‌شویم که صندل‌های قدیمی ساخته شده در ایران در مقایسه با بسیاری از مدل‌های جهانی با سلیقه‌تر و زیباتر تولید شده‌اند.
 

وضعیت صندل‌ها امروز چگونه است؟

 
امروزه انواع صندل در سراسر جهان تولید و عرضه می‌شود. صندل طبی زنانه، صندل طبی مردانه و همچنین صندل‌های بچگانه نیز از انواع صندل‌های موجود در بازار است. اگر کاربرد طبی را می‌خواهید در فصول سرد سال نیز تجربه کنید، بهتر است از انواع کفش طبی مردانه و کفش طبی زنانه استفاده کنید. چرا که استفاده از صندل‌ها در روزهای سرد گزینه‌های خوبی نیستند.
 
با نگاه به تاریخچه‌ صندل طبی، متوجه می‌شویم که زیبایی و سلیقه ایرانیان امروزه نیز در تولیداتشان مشهود است و سبک و سلیقه‌ی برخی تولیدکنندگان کشور همچنان سرلوحه‌ی جهانیان است.
 

مشکلات استفاده از صندل‌های غیراستاندارد

 
صندل‌‌ها عموما در تابستان کاربردی هستند. به خصوص خانم‌ها اغلب در فصل تابستان استفاده از صندل طبی زنانه را ترجیح می‌دهند. البته آقایان نیز از این موضوع مستثنی نیستند و بسیاری از آن‌ها استفاده از صندل طبی مردانه را ترجیح می‌دهند. برخی از صندل‌ها علیرغم خنک کردن، ساختار غیراصولی و غیراستانداردی دارند.
 
طراحی غیراستاندارد در ساخت صندل می‌تواند موجب ایجاد تاول‌های دردناک در ناحیه‌ی پا شوند. علاوه بر درد‌های ناحیه‌ی پا استفاده از کفش یا صندل غیراصولی می‌تواند موجب ایجاد مشکلاتی در ناحیه‌ی کمر شود.
 

بهترین نوع صندل

 
اگر قصد خرید یک صندل طبی دارید، به طور کلی بهترین نوع صندل باید ترکیب موفقی از یک طراحی جذاب و مطابق با مد بوده و همچنین الگوریتم مناسبی در ساختار داشته باشد تا با لایه گذاری مناسب از پاها محافظت کند. پس انتخاب صندل طبی تنها بر اساس زیبایی و طراحی جذاب یک عمل اشتباه است که اغلب مردم به آن توجهی نمی‌کنند.
 

خصوصیات صندل طبی استاندارد کدام اند؟

 
برای انتخاب کفش طبی و یا صندل مناسب، یک دسته خصوصیات باید در ساخت رعایت شده باشد که بتوان آن کفش یا صندل را استاندارد نامید.
 
به طور کلی خصوصیات صندل طبی مناسب به پنج بخش اصلی تقسیم‌بندی می‌شود.
 
  • کفی مناسب
 
طراحی کفی در صندل باید به نحوی باشد که قوس کف پای فرد را کاملا در بر بگیرد. در غیر اینصورت صندل نمی‌تواند پای فرد را به خوبی پشتیبانی کند. همچنین طراحی به این شکل از خستگی عضلات پا حین فعالیت‌‌های طولانی جلوگیری می‌کند. همچنین کفی صندل باید امکان تبادل هوا را درون صندل مهیا کند.
 
  • پاشنه‌ی صندل
 
شاید صندل‌هایی با پاشنه های بسیار بلند در کوتاه مدت آسیبی به فرد نرساند، اما در خصوصیات صندل طبی استاندارد نباید پاشنه بلندتر از 4 سانتی‌متر باشد. سایز پاشنه‌ی ایدهآل در صندل نیز پاشنه‌ی 3 سانتی‌متری است که کمترین فشار را به پا، ران و کمر وارد می‌کند. به خاطر بسپارید که استفاده از کفش و صندل پاشنه‌بلند سبب شده که وزن بدن فرد به شکل مساوی بر روی پاهای او تقسیم نشود و این موضوع می‌تواند عضلات ساق پا را کوتاه‌تر کند و همچنین موجب ضخیم شدن تاندون‌های او شود.
 
  • اندازه و تناسب
 
اندازه‌ی صندل و تناسب آن با پای فرد ویژگی مهم دیگر در خصوصیات صندل طبی مناسب است. برای تهیه صندل، تناسب از جمله‌ی مهم‎‌ترین فاکتورهای انتخاب است. سایز صندل باید کمی کوچک‌تر از زیره‌ی آن باشد. همچنین دقت کنید که فضای مناسب برای عرض انگشتان مهیا باشد.
 
  • جنس صندل
 
شاید پیشتر جنس کفش یا صندل را ویژگی مربوط به دوام در نظر می‌گرفتید. اما باید بدانید که جنس چرم و یا بند پارچه‌ای در ساخت صندل به تنفس بهتر پاها کمک می‌کند. همچنین به کارگیری نایلون یا پلی‌اورتان صتدل را برای استفاده در آب گزینه‌ی بهتری می‌کند.
 
  • تهویه مناسب ساختار صندل
 
جنس رویی کفش باید به نحوی طراحی شده است که بتواند تهویه داخلی صندل به خوبی عمل کند. یک تهویه‌ی مناسب برای جلوگیری از عرق نکردن پاها در استفاده‌های طولانی اهمیت زیادی دارد.
 

خصوصیات صندل طبی دیابتی

 
در خصوصیات صندل طبی مناسب پای دیابتی، برخی ویژگی‌ها باید به دقت رعایت شود. بیشتر پاهای دیابتی بهبودی دیرتری در مقایسه با سایر پاها دارند. این پاها به گرما، اصطکاک، آسیب‌دیدگی و همچنین جراحات مربوط به اجسام بیرونی حساس هستند. به همین جهت استفاده از صندل‌های مناسب افراد دیابتی موجب راحتی و حفاظت بیشتر خواهد شد.
 
صندل‌های مناسب دیابت، موجب بهبود جریان خون شده و همچنین آسیب‌های عصبی پاها را نیز کاهش می‌دهند. لازم به ذکر است که اگر مشکلات حاد دیابتی مثل زخم‌های دیابتی داشته اید، حتما خرید و استفاده از صندل دیابتی را با پزشک مشورت کنید.
 
 
 

خصوصیات صندل طبی مناسب اورپرونیشن

 
اگر کف پای صاف دارید و یا بروز درد‌های اورپرونیشن را تجربه می‌کنید، استفاده از کفش و صندل‌های مناسب اورپرونیشن بهترین انتخاب است. خصوصیات صندل طبی مناسب اورپرونیشن باید قوس مناسبی داشته باشد. همچنین باید ساختار آن به گونه‌ای باشد که ضربات را جذب کند و هرگونه فشار به پا را کاهش دهد. ویژگی مهم دیگر در ساختار این صندل‌ها این است که باید کفی و پدهای مناسبی داشته باشند تا مچ پای فرد به سمت خارج چرخش پیدا نکند. به خاطر بسپارید که استفاده از صندل‌های طبی باید همواره متناسب با مشکل پزشکی فرد باشد. پس تنها طبی بودن دلیل بر مناسب بودن آن کفش یا صندل برای شما نیست.
 
                                                           

ویژگی‌های صندل مناسب قوز شست پا

 
قوز شست پا که هالکوس والکوس نامیده می‌شود، عارضه‌ای سخت و دردناک است. برای افرادی که با این مشکل مواجه‌اند صندل‌هایی مناسب‌اند که قوس راحتی داشته باشند. طراحی این صندل‌ها که فشار را از مفصل انگشت شست به قوس پا انتقال می‌دهند. صندل طبی از مناسب‌ترین گزینه‌ها برای پینه‌ی پا هستند چرا که در طراحی آن‌ها یک لایه قوس حمایتی استفاده شده است. طرح‌های متنوع از ویژگی‌های خوب این صندل‌ها است.
 
طراحی این صندل‌ها به نحوی است که قوس آن‌ها یک تناسب خوب را با قوس پا دارند. این تناسب موجب حمایت حداکثری و ثبات خوب در پا می‌شود. همچنین این ساختار موجب کاهش فشار بر مفصل انگشت شست نیز می‌شود.
 
مطالب مرتبط :